2021 Ducati Multistrada V4 met Adaptive Cruise Control onthuld

In de al langer durende aanloop naar de lancering van de 2021 Multistrada V4, heeft Ducati nu bekendgemaakt dat de nieuwe adventure zowel voor- als achter radarherkenning heeft, al zal dit mogelijk optioneel zijn. In de eerder vrijgegeven informatie liet Ducati al weten, dat het nieuwe 1100 cc V4 motorblok uit de Panigale en Streetfighter in de Italiaanse allroad lichter zal zijn dan het huidige V-twin motorblok met 1262 cc in de huidige Multistrada 1260. Diverse Italiaanse media spreken over 170 PK aan maximaal vermogen, maar de melding die Ducati hierover zelf maakte lijkt weer verwijderd te zijn.  

Door concurrent BMW Motorrad werd al eerder het gebruik van een soortgelijk systeem met dezelfde ACC (Adaptive Cruise Control) benaming onthuld, opvallend genoeg gebruikt Ducati dan ook hetzelfde systeem van Bosch als ook door BMW wordt gebruikt.

Ducati omschrijft het radarsysteem nu als volgt:

De radar aan de voorzijde van het voertuig regelt de werking van de ACC (Adaptive Cruise Control), die door middel van gecontroleerd remmen en optrekken automatisch de afstand (instelbaar op vier niveaus) tot andere voertuigen aanpast bij een snelheid tussen 30 en 160 km/u. Dit van auto’s afgeleide systeem is geëvolueerd en ontwikkeld volgens de dynamiek en de ergonomie van een tweewielervoertuig.

De achterste radar is in staat om voertuigen te detecteren en te rapporteren die zich in de zogenaamde dode hoek bevinden, d.w.z. het gebied dat niet zichtbaar is, noch direct door de rijder, noch via de achteruitkijkspiegel. Het BSD-systeem (Blind Spot Detection) signaleert ook het naderen van voertuigen met hoge snelheid van achteren.

Ducati zal op 4 november 2020 de hele Multistrada V4 gaan onthullen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief