2020 MV Agusta modellen: SuperVeloce 800 en Rosso-versies

MV Agusta heeft zojuist haar line-up voor modeljaar 2020 onthuld. De hoofdrol daarin is weggelegd voor de nieuwe 2020 MV Agusta SuperVeloce 800, waarvan vorig jaar al een prototype werd getoond. De klassiek ogende sportieve motorfiets is in de basis nog steeds zo goed als gelijk aan de F3 en Brutale, en dus is ook de SuperVeloce voorzien van het 798cc driecilinder motorblok, goed voor 148 PK bij 13.000 tpm en 88 Nm aan koppel, bij een drooggewicht van 173 kilo. Naast een groot aantal carbon details en gefreesde onderdelen, is het 5″ TFT dashboard van de Brutale 1000 overgenomen. Er is ook een luxere Superveloce 800 Serie Oro met een speciale uitlaat, motorcover, DID-Gold ketting, cruise control en GPS. 

Brutale, Dragster, Turismo Veloce 800 Rosso
Verder heeft het merk een aantal “Rosso”-modellen, een goedkopere versie van de Brutale 800, Dragster 800 en Turismo Veloce 800. De Rosso-modellen verschillen amper van de standaardmodellen, alleen gefreesde details in wielen ontbreken en de modellen zijn alleen in de kleur rood leverbaar. Daarnaast wordt het verschil met de luxere RR-modellen toch nog wat groter, omdat die juist van een SCS Rekluse koppeling voorzien, waardoor het gebruiken van de koppelingshendel niet alleen bij schakelen niet meer nodig is, maar ook bij wegrijden en stoppen achterwege kan worden gelaten. 

Een MEGA-gallery met 96 foto’s van de 2020-line-up vindt u op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/pg/nieuwsmotor.nl/photos/?tab=album&album_id=10157210050153387 

Voor de EICMA motorshow die volgende week in Milaan begint, belooft MV nog een compleet nieuw conceptmodel. Opvallend is verder dat in de persberichten alleen de naam van de nieuwe investeerder en CEO Timur Sardarov voorkomt, die van Giovanni Castiglioni ontbreekt volledig. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief