Nieuw: 2019 Kawasaki Ninja 125 en Z125

De al vorig jaar aangekondigde nieuwe Kawasaki Ninja 125 en Z125 modellen, worden nu in een teaservideo voor komend modeljaar 2019 officieel bevestigd. Morihiro Ikoma, directeur van Kawasaki Motors Europe, melde eind 2017 de noodzaak voor een instapmodel al: “Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam op ons Europese hoofdkantoor combineert feedback van dealers en de resultaten van klantgerichte groepsevenementen. Er was daarbij steeds één consistent verzoek was voor meer machines op instapniveau en met name in het segment van de 125cc- of het A1-rijbewijs. We juichen dan ook het besluit toe om machines te ontwikkelen als onderdeel van de populaire Z- en Ninja-reeksen, omdat dit precies de wensen en ambities van ons Europese klantenbestand weerspiegelt”. 

Nu duikt er een video op waarin de contouren van de nieuwe Z125 en Ninja 125 modellen zichtbaar zijn, waarbij het er sterk op lijkt dat de technische basis gelijk is aan de eencilinder 250SL modellen, maar dan voorzien van een lichter motorblok. Deze lichte, eenvoudige SL-modellen worden momenteel vooral op de Aziatische markten verkocht. 

Eind 2017 was Kawasaki Motorcycle president Kazuo Ota ook al duidelijk waarom die 125 zo belangrijk is voor het groene merk; het proberen jonge motorrijders gelijk al binnen de Kawasaki-merkbeleving te halen. “We streven naar merktrouw. Je eerste kilometers op een Kawasaki rijden, vormt een belangrijke fase voor mensen die nu en in de toekomst motorrrijden. Motorfietsen die de enige machine kunnen zijn die sommige rijders ooit nodig zullen hebben of die fungeren als een opstap naar een grotere capaciteit Kawasaki – we hebben er alle vertrouwen in dat onze plannen aan beide behoeften voldoen “.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief