Skip to main content

2019 BMW S1000RR patentfoto’s onthullen nieuw model

Met een set foto’s waarvan de afkomst onduidelijk blijft, wordt door diverse media wereldwijd de komst van de nieuwe BMW S1000RR Superbike voor modeljaar 2019 onthuld. Slag om de arm is daarbij wel dat vorig jaar rond deze tijd zelfs al heimelijk genomen actiefoto’s van de nieuwe Duitse superbike opdoken, maar dat de komst van het uiteindelijke productiemodel uitgesteld werd. De Amerikaanse website Motorcycle.com claimt nu dat de afbeeldingen hieronder van een Chinese patentaanvraag voor het design zijn, maar dat lijkt vooral een rookgordijn om de werkelijke afkomst van de zogenaamde “renderings” te verhullen. Feit is wel dat deze beelden zeer sterk lijken op die van de eerdergenoemde spyshots. 

Als dit daadwerkelijk de nieuwe S1000RR voor volgend jaar is, kan geconcludeerd worden dat BMW Motorrad de S1000RR volledig vernieuwt. De blokdeksels laten een andere positie voor bijvoorbeeld de waterpomp zien, wat duidt op meer dan een update van het bestaande motorblok. Ook frame en swingarm zijn nieuw en vooral de afmetingen zijn flink kleiner, de nieuwe 1000 Superbike lijkt daardoor wel een 600 Supersport. 

Vandaag werd ook al de komst van een 2019 R1250GS, R1250RT, R1250R en R1250RS bekend. Op de Intermot zal BMW Motorrad begin oktober al haar 2019 modellen bekendmaken. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws