2018 Kymco Xciting S 400

Kymco heeft op de EICMA zijn nieuwste maxi-scooter, de 2018 Xciting S 400 onthuld, de opvolger van de Xciting 400. De nieuwe Xciting S 400 is uitgerust met de eerste ECE-goedgekeurde scooter dagrijlichten die de zichtbaarheid significant moet verbeteren en dat samen met de LED-koplamp en het LED-achterlicht het agressieve en dynamische design van de nieuwe Xciting S 400 versterkt en de Xciting een geheel eigen gezicht geeft. Een nieuw ontworpen hangeras moet zorgen voor een sterkere integratie tussen de motor en het frame dat samen met de aangepaste voorwielophanging met dubbele brug moet zorgen voor een dynamische manoeuvreerbaarheid en betere (rechtuit)stabiliteit op hoge snelheid.

De nieuwe Xciting S 400 heeft net als zijn voorganger een 399cc ééncilinder 4-takt motor met 4 kleppen die 26.5 kW (36,1 pk) en 37.7 Nm levert. Het voorste uiteinde van het zadel is speciaal taps toelopend gemaakt om gemakkelijke met de voeten bij de grond te kunnen komen en de ‘rugleuning’ is vergroot voor een betere ondersteuning. Het unieke ontwerp met de gedeelde opening van het zadel maakt de toegang tot het compartiment daaronder gemakkelijker. De hoogte van de voorruit kan handmatig worden aangepast zonder gereedschap en het V-vormige stuur is opnieuw ontworpen voor een betere leesbaarheid van het dashboard tijdens het rijden. Tevens is de ergonomie en het gebruiksgemak van de S Xciting 400 grondig verbeterd zo geeft Kymco aan.

Als de Xciting S 400 volgend jaar beschikbaar komt zal deze uitgerust zijn met een nieuw ontwikkeld ‘Noodooe navigatiesysteem dat met de smartphone gekoppeld kan worden via de Noodoe App. Meer details over dit navigatiesysteem zullen worden onthuld op de Tokyo Motorcycle Show in maart 2018. Wanneer de Xciting S 400 bij de dealer zal staan en wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend gemaakt. Als richtprijs kan natuurlijk het 2017 model dienen dat een adviesprijs heeft van 7298 euro (incl. BTW/BPM).


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief