Skip to main content

2017 Kawasaki Versys-X 300

De Kawasaki Versys familie groeit in 2017 verder met de nieuwe Versys-X 300. Een motor bestemd om het Versys concept ook voor de grote groep nieuwe motorrijders beschikbaar te maken.

Het motorblok van de Versys-X 300 bestaat uit een 296cc watergekoelde parallel twin die is afgesteld om bij lage toerentallen al veel vermogen te leveren. De Versys-X 300 is uitgerust met een Assist & Slipper clutch. Zijn verfijnde injectie en dubbele gaskleppen dragen bij aan een milieuvriendelijke en zuinige motor.

De motor is voorzien van een comfortabele zitpositie en een hoog windscherm en een breed stuur. Het display van de Versys-X 300 heeft een versnellingsindicator, dubbele trip meters en geeft het actuele en gemiddelde verbruik aan. Volgens Kawasaki moet een verbruik van 400 kilometer per tank haalbaar zijn.

Het nieuw ontworpen stalen ’ruggengraat’ frame is verbonden met het motorblok wat zorgt voor een optimale stijfheid en een licht gewicht. De Versys-X 300 is voorzien van een 41mm voorvork en Uni-Trak achtervering zodat de motor ook geschikt is voor onverharde wegen.
Qua styling heeft de motor ‘big-bike’ adventure looks. Dit, in combinatie met de lage en uitgekiende zitpositie maakt het een zeer toegankelijke motor. Niet alleen de motor is veelzijdig, vanaf de start zal er een brede range aan touring en bagage accessoires beschikbaar zijn evenals Kawasaki’s ERGO-FIT opties voor een optimale zitpositie.

Naast de standaard Versys-X 300 komen er nog twee ‘Editions’ op de markt. De Versys-X 300 ‘Urban’ voorzien van Tank pad, hand guards, middenbok en een grote topkoffer en de Versys-X 300 Adventure met tank pad, engine guard, middenbok en zijkoffers.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws