Skip to main content

1 april 2018, alle dijken zijn open voor motorrijders

Zoals de meeste lezers van Nieuwsmotor.nl wel in de gaten hadden, was de -puur voor motorrijders- aangekondigde afsluiting van de 60-km/u dijken een 1 april-grap. We hadden wel wat reacties verwacht, maar dat het zó zou gaan leven was ook voor ons een verrassing. Honderden reacties op de site zelf, bijna 1500 reacties op Facebook, vele belletjes, mails en apps, de reacties bleven maar binnenstromen, terwijl onze webservers begonnen te roken. 

Eerlijk is eerlijk: (ruim) meer dan de helft van alle reacties kwam van lezers die direct -of pas later- doorhadden dat het een toch echt een 1 april-grap was. Toch waren er ook enorm veel reacties van mensen die het verhaal wel degelijk serieus namen en dan meestal boos reageerden op deze, voor 1 april aangekondigde, dijkafsluiting. Om het spel uit te spelen hebben we de “hahaha 1 april” reacties overigens even vastgehouden tot vandaag. 

Verder kwam er reactie van de woordvoerster van Minister Cora van Nieuwenhuizen, die de waarheid even wilde checken, maar het verhaal heel sportief opnam; de minister rijdt blijkbaar zelf motor en beschikt daarnaast over een goed gevoel voor humor. Die woordvoerster heeft trouwens niet de door ons genoemde naam “Ans Brinker”, zoals wij die gebruikt hadden. Inderdaad, naar Hansje Brinker, die zijn vinger in de dijk stak en daarmee de polder redde. 

Boze reacties kwamen er eigenlijk alleen maar van een enkele motorimporteur en organisaties als RAI en KNMV, die ons verhaal helemaal niet grappig vonden. Dit omdat het met de dijkafsluitingen om een “gevoelig dossier” gaat en dit het “verkeerde signaal” zou zijn. Anderen vonden juist dat goed aan het verhaal, omdat het volgens hen mensen ervan doordringt dat dit zomaar eens waarheid kan worden, nu de discussie over motorrijden op dijken actueel is. Eerlijk gezegd hadden we ons dat deel van te voren niet zo gerealiseerd, maar we denken achteraf dat het allemaal wel mee zal vallen met de invloed van dit ene bericht op dat dossier. En humor blijft voor iedereen nou enmaal iets anders, maar gelukkig kon het overgrote deal van de lezers er heel hard om lachen! 

SBS neemt rechten MotoGP over” en “Bij GAMMA 1 Aprilia winnen” waren natuurlijk ook niet waar, hoewel de “1 Aprilia” nog steeds op één staat in de officieuze 1 April-Motorgrappen Top 5. Onze “MotoGP in 2012 elektrisch” bleek (met 7 jaar vertraging) trouwens alsnog profetisch. Na al dit rumoer zullen we tot 1 april 2019 weer uiterst serieus motornieuws blijven brengen. Volgend jaar schijnt 1 april weer op de kalender te staan, dus blijf altijd kritisch op al het (motor)nieuws. Dat zijn wij namelijk ook. 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws