Skip to main content

Zero Motorcycles verplaatst productie naar Fillipijnen

In een persbericht kondigt het Amerikaanse elektrische motormerk Zero Motorcycles aan dat de assemblage van haar motorfietsen door een ‘strategische productiesamenwerking’ bij het Fillipijnse Integrated Micro-Electronics Inc. wordt ondergebracht. Wat dit betekent voor de productie in de USA wordt niet vermeld, maar eerder betekenden soortgelijke aankondigingen bij motormerken dat de productie soms deels (Harley-Davidson, KTM, Ducati) naar een lagelonenland werd overgeheveld, of zelfs de hele productie (Triumph) naar Azië verdween. Het lijkt erop dat nu vooral de elektrische motorfietsen voor Europa en Azië uit de Fillipijnen gaan komen.

“Assemblage en subassemblage”

“Als onderdeel van deze nieuwe samenwerking zal IMI beginnen met de assemblage van de  Zero Motorcycles modellen en andere subassemblages in hun fabriek in Laguna, Filippijnen. Dit werk zal worden gedaan in combinatie met de productiefaciliteiten voor Zero in Scott’s Valley, Californië. De door IMI geleverde modulaire assemblages en complete motorfietsen zullen wereldwijd aan Zero’s klanten en dealers worden geleverd, met een primaire focus op de Europese en Aziatische markten. De productie omvat zowel de volledige assemblage van motorfietsen als gedeeltelijke, modulaire assemblages die uiteindelijk door de productieteams van Zero worden voltooid, samen met de batterijmodule en de elektronica van de motorfiets. (…) De massaproductie zal naar verwachting al in het tweede kwartaal van 2023 starten als een turnkey-programma, waarbij gebruik wordt gemaakt van IMI’s huidige capaciteit voor het assembleren van motorfietsen in combinatie met inspanningen om bepaalde onderdelen en componenten te lokaliseren.” – persbericht Zero Motorcycles

Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles. “Deze samenwerking zal een transformatie betekenen voor de activiteiten van Zero Motorcycles. Door onze productie uit te breiden naar een nieuwe regio kan Zero Motorcycles efficiënt opschalen om aan de snel groeiende vraag naar onze producten te voldoen en de levering en tevredenheid van klanten in de snelgroeiende EV markt te verbeteren.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws