Yamaha voert structuur wijzigingen door

Vanaf aanstaande woensdag 1 januari voert Yamaha verschillende hervormingen en personele wijzigingen door. Hiermee wil het Japanse bedrijf zich met name richten op duurzaamheid van de organisatie. De structuur wijziging die van start gaat onder de naam “Global Execution Transformation” zal invloed hebben op de wereldwijde organisatie van Yamaha. Yamaha zelf geeft aan dat het doel is om de verschillende bedrijfstakken nader tot elkaar te brengen, de werkmethodes te standaardiseren en de management methodieken verder te verfijnen. Naast de duurzaamheid van het bedrijf zelf, zet Yamaha ook in op ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Hiermee wil Yamaha zich richten op milieu, de samenleving en de manier van leiding geven.

In de praktijk betekent dit dat er in de motorfietsdivisie ook verschillende zaken gaan veranderen. In de eerste plaats komt er een specifieke afdeling voor de kwaliteitswaarborging. Hierdoor verschuift de kwaliteitsafdeling van motorfietsen, die eerst een aparte tak was binnen de motorfietsdevisie, naar deze nieuwe afdeling. Yamaha hoopt hiermee de expertise van alle afzonderlijke kwaliteits afdelingen te bundelen. De nieuwe kwaliteits afdeling zelf zal weer bestaan uit drie onderdelen; kwaliteits planning, kwaliteits waarborging en kwaliteits innovatie.

De motorfietsdivisie zelf wordt ook op een andere manier ingericht. Deze zal zich nu richten op verkoop, onderdelen en service. Yamaha zelf noemt dit het 3S-systeem: Sale, Spare parts en Service. De organisatie zelf zal ook anders ingericht worden. Op dit moment bestaat deze uit twee afdelingen, namelijk één de Westelijke landen (grofweg Europa, Verenigde Staten en Canada) en twee Oost-Azië en de opkomende economieën.
In de nieuwe structuur zal deze bestaan uit drie afdelingen; Zuidoost- en Oost Azië, de Westelijke landen en de opkomende economieën. Doel hiervan is dat Yamaha op deze manier beter aan probeert te sluiten op de wensen van deze drie markten volgens de eerder genoemde 3S-methodiek.
De motorsport afdeling wordt ook op een andere plek ondergebracht, deze gaat van het ‘Mobility Technology Center’ naar ‘PF Model Unit’. Deze afdeling richt zich met name op promotie van de nieuwste ontwikkelingen en de samenwerking hierbij met de productie afdelingen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief