Skip to main content

Yamaha verduidelijkt deal met CFMoto

In een extra persbericht heeft Yamaha haar recente, opvallende overeenkomst met het Chinese motormerk CFMoto beter uitgelegd. Een dergelijke aanvulling op een eerder bericht is voor een Japans bedrijf als Yamaha een zeer weinig voorkomende manier van communiceren.

Verklaring Yamaha Motor Co., Ltd:

“In vervolg op de joint venture Yamaha Motor – CFMOTO die op 15 september werd aangekondigd door Yamaha Motor Co., Ltd., wil Yamaha Motor duidelijk maken dat de samenwerking uitsluitend bestaat uit een industriële samenwerking om voertuigen in China te produceren voor de Chinese markt.”

“Yamaha Motor heeft China gepositioneerd als een van zijn belangrijke productie- en verkoopbases, en deze joint venture is gebaseerd op het verkrijgen van de goedkeuringen, vergunningen, enz., vereist door concurrentiewetten en andere wet- en regelgeving.”

“Daarnaast zal Yamaha Motor de richting van de joint venture met CFMoto in de toekomst blijven bespreken met als doel het concurrentievermogen verder te vergroten, maar er zijn momenteel geen andere samenwerkingsverbanden.”

Nieuwe partner in JV

In een kort persbericht liet Yamaha Motor Co Ltd kort geleden weten dat haar Joint Venture met een Chinese motorfabrikant vanaf november 2023 opeens niet meer met Chongqing Jianshe Mechanical and Electric (Jianshe) was, maar dat CFMoto de rol van Jianshe opeens was overgenomen door CFMoto.

CFMoto belangrijke partner Pierer/KTM

Extra opvallend daaraan is dat CFMoto een zeer hechte samenwerking heeft met Pierer/KTM. Binnen die Joint Venture bouwt CFMoto onder licentie motorblokken van KTM in haar motorfietsen, bij modellen die voor CFMoto ontworpen zijn door Kiska, de huisdesigner van Pierer/KTM. Pierer is dan weer importeur van CFMoto in een groot aantal landen, waardoor die buiten Azië via het eigen KTM-importeursnetwerk verkocht worden. Daarnaast heeft CFMoto zelfs aandelen in Pierer/KTM en is het -uiterst irritante- spellen van de merknaam in HOOFDLETTERS overgenomen van de PIERER GROUP en alle merken als KTM, HUSQVARNA en GASGAS.

Alleen China dus

Het lijkt er nu op dat Yamaha zegt dat binnen de Joint Venture met CFMoto voor Yamaha nu alleen motoren geproduceerd worden voor de Chinese markt, verder niks.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws