Yamaha sluit Japanse motorfabrieken in mei

Als gevolg van de corona-crisis sluit Yamaha begin mei haar Japanse fabrieken voor ruim twee weken. Als hoofdoorzaak wordt niet gesproken over de corona-situatie in Japan of eventuele risico’s voor werknemers, maar wordt als oorzaak de problematische aanvoer van onderdelen en het sluiten van markten in Europa en de USA genoemd. De fabrieken die van 1 tot 19 mei gesloten worden, zijn de belangrijkste Iawata Main Factory en South Factory, alsmede de productiefaciliteiten in Hamakita, Nakase, Fukuroi en Morimachi. Voor de sluiting geldt dat die rondom de “Golden Week” valt, een viertal nationale feestdagen die elkaar kort opvolgen. Hierdoor worden er daadwerkelijk maar 8 werkdagen gemist. 

Overigens geldt voor de fabrieken voor Yamaha-buitenboordmotoren in Fukuroi en Kumamoto, dat ze de hele maand mei gesloten worden, wat uiteindelijk 16 werkdagen scheelt.

Update 24 april: Na de eerder aangekondigde sluiting van 1 tot en met 19 mei voor de Japanse fabrieken van Yamaha Motor, laat het concern nu weten dat ook de vijf daaropvolgende werkdagen er niet geproduceerd zal worden. Daarnaast is er een overzicht met sluitingen van productielocaties in de hele wereld, waaronder Indonesië (1 maand), Thailand (1 maand), de Fillipijnen (3 weken) India (2 weken), Centraal- en Zuid-Amerika (1 maand) en Europa (vanaf 16 april


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief