Yamaha Motor Europe Nederland blijft open, sluit fabrieken Frankrijk en Italie

Yamaha Motor sluit haar fabrieken in Italië en Frankrijk, maar het Europese hoofkwartier van Yamaha Motor Europe (YME) blijft open. Met de sluiting van de Minarelli fabriek in Calderara di Reno in Italië en MBK Industrie in he Franse Saint-Quentin, legt Yamaha Motor haar Europese productie- en assemblage tijdelijk volledig stil, in ieder geval tot en met 22 maart 2020. Oorzaak is deels de aanwijzing van de overheid, maar daarnaast is het bij dergelijke fabrieken niet mogelijk om te draaien als niet iedereen op zijn of haar plaats zit. Dit in tegenstelling tot het kantoor in Schiphol-Rijk (foto), waar wel een deelbezetting wordt gewerkt. 

Eric de Seynes, CEO van Yamaha Motor Europe: “De gezondheid van onze medewerkers en onze sociale verantwoordelijkheid zijn in dit stadium onze prioriteiten, daarom hebben we het besluit genomen om de productie in deze twee fabrieken op te schorten in het licht van de aanhoudende pandemie van het coronavirus. “We hechten veel waarde aan de vaardigheden en toewijding van ons personeelsbestand, dat enorme loyaliteit aan Yamaha heeft getoond, maar dat nu met een ongekende situatie buiten de werkplek wordt geconfronteerd. Voor hun gemoedsrust werken we eraan om ervoor te zorgen dat geen enkele werknemer in Frankrijk en Italië financiële schade oploopt tussen nu en de terugkeer naar een stabiele situatie.”Yamaha 

Een woordvoerder van Yamaha Motor Nederland legt uit dat in Schiphol-Rijk maar een klein aantal werknemers aan de slag is, die daarbij de nodige afstand tot elkaar kunnen houden. Dit gebeurt in een verschillende shifts, zodat desgewenst verschillende mensen thuis of in Schiphol-Rijk kunnen werken. De kantine van YME is gesloten. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief