Skip to main content

Winkelen Op Afspraak ook voor motordealers en -winkels vanaf volgende week

Het kabinet is voornemens om met ingang van 3 maart 2021 Winkelen Op Afspraak mogelijk te maken, zo maakte Premier Mark Rutte gisteravond bekend. Dit betekent ook goed nieuws voor de motordealers en andere zaken in de motorbranche, zoals motorkledingwinkels. Voor alles winkels geldt dat ze vanaf volgende week woensdag steeds maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel mogen hebben, waarbij geldt dat  deze klanten zich 4 uur van tevoren aangemeld moeten hebben. Dit betekent dus dat zonder afspraak een motordealer of motorkledingwinkel binnenlopen niet toegestaan is.

Ook geldt dat afspraken minimaal 10 minuten mogen duren en dat er winkel of per verdieping van een motorzaak maximaal twee klanten toegelaten worden, waardoor er maximaal 12 klanten per uur in een zaak of per verdieping ontvangen kunnen worden. Dit alles vergt wel een zeer strakke planning vanuit de ondernemers, maar is een enorme vooruitgang vanuit de huidige situatie, waarbij vooral verkochte motoren op een parkeerplaats of bij de klant thuis afgeleverd moesten worden, omdat alleen de werkplaats open mocht zijn. 

Daarbij blijven natuurlijk de basisregels rondom corona gelden, zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws