Volkswagen over Ducati: groei als super premium of verkopen?

In de jaarlijkse toespraak voor aandeelhouders heeft nieuwe Volkswagen-topman Herbert Diess veranderingen rondom motormerk Ducati aangekondigd. Door de Duitse media wordt dit vooral gezien als een mogelijk inleiding naar een tweede verkooppoging van het Italiaanse motormerk. In zijn speech gaf Diess aan dat Ducati, samen met automerk Lamborghini in 2018 van de “Premium” divisie waarin het nu met Audi zit, moet overgaan naar de “Super Premium” divisie, waarin ook Porsche, Bentley en Bugatti thuis horen. Opvallend is echter wel dat in de als persbericht uitgebrachte speech (op papier) alleen voor Lamborghini wordt gesproken voor deze overgang. Momenteel wordt er overigens voor Lamborghini en Ducati een nieuw, gezamelijk distributiecentrum in de omgeving van Bologna gebouwd. Diess kwam daarna nog op de merken terug die niet tot de kernactiviteiten van het autobedrijf behoren (videofragment hieronder): 

“Met betrekking tot niet-kernactiviteiten zoals Ducati, Renk en MAN Diesel & Turbo zullen we duurzame perspectieven definiëren. Deze kunnen resulteren in expansie en groeistrategieën. Spin-offs zijn ook denkbaar. We nemen hiervoor onze tijd en behandelen deze kwesties met de vereiste grondigheid”.

Dit kan op vele verschillende wijzes worden uitgelegd, maar de Duitse media speculeert dus vooral op de verkoop van Ducati. In april 2017 zette de Volkswagen Groep motormerk Ducati in de verkoop, maar uiteindelijk werd eind 2017 alsnog besloten niet tot verkoop over te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=PMvJt-y_Vxw}


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief