Skip to main content

Volkswagen integreert Ducati sales organisatie

Ducati

In Spanje en Portugal heeft Ducati haar nationale importeurs ondergebracht binnen de Volkswagen-organisatie. Ducati en Volkswagen Group España Distribución hebben daar aangekondigd dat de Spaanse dochteronderneming van de Volkswagen Group de officiële importeur wordt van het merk Ducati in Spanje en Portugal – met uitzondering van de Canarische Eilanden – vanaf 1 januari 2024 . 

Door samen te werken met Volkswagen Group España Distribución krijgen we de kans om een nog nauwere band met onze fans in Spanje en Portugal op te bouwen, dankzij de sterke aanwezigheid op de markt die het bedrijf heeft, samen met een getalenteerd team en de innovatie en digitalisering van haar diensten” – Claudio Domenicali, de CEO van Ducati Motor Holding

Privé importeur Desmotron zal haar activiteiten voor Ducati in Spanje en Portugal eind 2023 moeten beëindigen. Domenicali maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om Desmotron te bedanken voor al het werk dat gedurende meer dan 20 jaar voor het merk op de Spaanse en Portugese markt is verricht.

Ook in andere landen?

Net zoals Ducati in de internationale structuur van de Volkswagen Group als merk is ondergebracht binnen de Brands Group onder leiding van Audi, zal Ducati in Spanje ook onder leiding komen van de Audi-divisie binnen Volkswagen Group España Distribución.

Na het overnemen van het importeurschap in Spanje, lijkt het geen onlogisch idee dat Volkswagen ook andere markten op deze manier vorm wil gaan geven. In Nederland en België zal dat niet zomaar gaan, omdat Volkswagen daar door externe bedrijven (respectievelijk Pon en D’Ieteren) wordt geïmporteerd. Wel zou Ducati West Europe, een soort tussenstation in Frankrijk van waaruit Nederland en België worden aangestuurd, in de VW-bedrijfsvoering ondergebracht kunnen worden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws