Verkopen MV Agusta stegen licht in 2021: totaal 4145 motoren verkocht

De wereldwijde verkoopprestaties van MV Agusta groeiden in 2021 maar mondjesmaat, waar (bijna) alle andere motormerken enorme groei lieten zien. Wereldwijd verkocht MV Agusta in 2021 in totaal 4145 motoren, een stijging van 6,6%. In Europa steeg de omzet met slechts 2%. Dit blijkt uit de cijfers van MotorcyclesData. 

In West-Europa groeide het Italiaanse iconische merk slechts 2,3%, maar er waren ook een aantal positieve uitschieters, zoals in Spanje (+64,1%), Hongarije (+30%), Bulgarije (+114%), Frankrijk (+15%) en Zwitserland (+15%). De verkopen in Italië stegen gestaag (+2,8%), maar er werden ook dalingen gemeld: in Duitsland (-21,9%), Oostenrijk (-30,6%), Noorwegen (-36,7%) en Tsjechië (-33,3%). 

MV Agusta heeft wel een stabiele periode achter de rug onder leiding van de Rus Timur Sardarov, die Giovanni Castigilioni op een zijspoor rangeerde. Wel hinkt het bedrijf nog steeds op twee gedachten qua modelstrategie. Aan de ene kant is er de klassieke keuze voor uiterst exclusieve modellen, liefst in een nog exclusievere Special Edition. Maar, aan de andere kant probeer het merk met ‘instapmodellen’ volume te creëren in de Rosso-lijn, waardoor het ultra-premium merkimago dan weer breed getrokken wordt door modellen die het merk bereikbaarder moeten maken.  


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief