Verkopen Harley-Davidson dalen opnieuw

Waar het Amerikaanse Harley-Davidson in het eerste kwartaal van 2017 al 14.7% minder motorfietsen uitleverde ten opzichte van vorig jaar, en in het tweede kwartaal opnieuw een daling zag van 6.7%, zet deze negatieve trend zich voort in het derde kwartaal.

Met de verkoop van 64.209 stuks heeft het merk te maken met een daling van 6.9% ten opzichte van 2016. Toen werden er wereldwijd 68.955 motoren verkocht. In het thuisland van de fabrikant heeft het te maken met een nog grotere daling van maar liefst 8.1%, waarbij het aantal verkochte motorfietsen van 45.469 naar 41.793 terugliep. Harley-Davidson geeft zelf aan dat de daling in de Verenigde Staten primair te danken is aan de zwakke motormarkt, iets waar ook de orkanen in het zuidoosten van de Verenigde Staten en Texas een rol in hebben gespeeld. 

Op financieel gebied heeft het merk ook te maken met tegenslag aangezien de winst bijna halveerde ten opzichte van vorig jaar. In het derde kwartaal was de netto winst 68.2 miljoen dollar ten opzichte van 114.1 miljoen dollar een jaar geleden.

“De blijvende, zwakke motorindustrie in de VS zet ons juist aan om nog harder te werken aan de ‘next-generation’ Harley-Davidson rijders,” aldus Matt Levatich, CEO, Harley-Davidson. “Het op de markt brengen van 100 nieuwe ‘high-impact’ modellen is een belangrijk deel van onze 10-jarige strategie, en de nieuwe Softail line-up is een statement van onze toewijding aan dit project.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief