Verkopen Ducati wereldwijd -7,4%

Ten opzichte van de eerste helft van 2017 heeft Ducati dit jaar 7,4% minder motorfietsen verkocht. Waren er vorig jaar rond deze tijd 33.766 motoren verkocht van het Italiaanse merk, dit jaar zijn dat er nog maar 32.250. Hiermee werd een omzet bereikt van 448 miljoen euro. Kijken we enkel naar het tweede kwartaal van 2018, dan is de daling ten opzichte van tweede kwartaal van vorig jaar nog groter. In het tweede kwartaal van 2018 werden namelijk 8,9% minder motoren verkocht dan het jaar ervoor, wat neerkomt op 1.981 motoren. In totaal zijn er in het tweede kwartaal van 2018 20.319 motoren verkocht.

In bijna alle segmenten van Ducati zakte de verkopen in elkaar, op de sportcategorie na. Denk hierbij aan de Supersport- en Superbike modellen. Deze verkopen stegen juist met maar liefst 29% naar 7.683 verkochte motoren in het eerste half jaar van 2018. De nieuwe Panigale V4 draagt hier zeker aan bij, maar Ducati geeft ook aan dat de Ducati Multistrada 1260 ook zeker een leidende positie in de verkoop statistieken heeft. Al met al lijkt er een einde gekomen te zijn aan 8 jaar van alleen maar groeiende verkoopaantallen.

CEO van Ducati, Claudio Domenicali, heeft in een interview met MCN aangegeven dat er gewerkt wordt aan een vernieuwde versie van het V4 blok. Dit blok zal minder krachtig zijn dan het huidige blok en vooral bedoeld zijn voor andere modellen dan de Panigale V4. Deze aangepaste versie van het blok zal met name bedoeld zijn voor de modellen in de hogere segmenten. Volgens Ducati kunnen we deze echter nog niet dit jaar verwachten. Wel staat er voor later dit jaar een Ducati Panigale V4R in de planning, die ook een aangepaste versie van het V4 blok zal hebben.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief