Skip to main content

TVS Motor Company komt via Emil Frey naar Europa

Het Indiase TVS Motor Company kondigt vandaag aan dat het haar (lichte) motoren ook in Europa gaat verkopen. Dit wordt mogelijk doordat het een overeenkomst voor import en distributie heeft afgesloten met Emil Frey, een enorm Zwitsers autodealerbedrijf dat actief is in heel Europa. In Zwitserland is Emil Frey ook importeur van Suzuki en Kawasaki. Europese motorrijders kennen TVS al als fabrikant van de lichte 310-modellen van BMW Motorrad, maar ook als eigenaar van het Britse cultmerk Norton.

Enorme Europese autodealerholding

Emil Frey is een van de grootste auto-importeurs en -retailers van Europa en verkoopt als zodanig een brede range aan automerken. Emil Frey heeft ook in Nederland een van de grootste dealerholdings, waar auto’s van merken als BMW, Citroën, Honda, Peugeot, Audi, Volkswagen, Renault, Seat, Dacia en Peugeot door autodealers op meer dan 50 plaatsen in Nederland worden verkocht.

“Als onderdeel van dit partnerschap zal de Emil Frey Group de leiding krijgen over de distributie van TVS-producten in een aantal Europese landen, waarbij gebruik wordt gemaakt van hun verkoop-, marketing- en servicenetwerken”.

Europese modellen

Als modellen die naar Europa komen noemen beide partijen de (lichte) TVS Jupiter 125, TVS NTORQ, TVS Raider, TVS iQube S (elektrisch), TVS X en TVS Ronin. De zwaarste modellen die TVS maakt komen ook: de Apache RR 310 en TVS Apache RTR 310. Die laatste modellen zijn technische zustermodellen van de BMW G310-modellijn, die worden namelijk voor BMW compleet gebouwd in de TVS fabrieken in India. In het thuisland is TVS één van de grote motormerken, met 2,5 miljoen (!) in eigen land verkochte motoren stond het nummer drie in de lijst.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws