Skip to main content

Motorkledingketen MKC Moto en zusterbedrijf Richa gaan de komende 7 jaar voor zo’n € 815.000,- aan Shoei Neotec 2 motorhelmen aan de motorrijders van de Koninklijke Marechaussee en het Commando Landstrijdkrachten (Clas) leveren. Nadat motorkledingketen MKC Moto recent ook al de winnaar van een aanbesteding voor opvallende motorkleding van Defensie werd, blijkt hetzelfde bedrijf nu de tender voor levering van fluorgele en onopvallende motorhelmen met communicatieapparatuur voor de opvallende motorrijders van de Marechaussee binnengehaald te hebben. De huidige order gaat globaal om zo’n 310 personen die de fluorgele helm als onderdeel van het Kmar/ Clas Standaard Motorrijderspakket krijgen, en ook nog 130 motorrijders die een onopvallende helm in zwart of donkergrijs voor het Kmar Civiel Motorrijderspakket gaan gebruiken. 

Uit zes potentiële leveranciers werd motorkledingleverancier Richa in het Belgische Oudenaarde als leverancier aangewezen, waarmee de –relatief nieuwe- samenwerking van motorkledingketen Motorkledingcenter en motorkledingmerk Richa wéér een overheidsorder binnenhaalt. Opvallend is dat Richa zelf geen motorhelmen heeft, maar dus de Neotec 2 systeemhelm van Shoei zal gaan leveren. De combinatie van MKC Moto en Rica lijkt op dit vlak moeilijk te verslaan door de combinatie van een dekkend netwerk aan winkels, een webshop en een eigen kledingmerk. Gevolg hiervan is dus wel dat het bij sommige aanbestedingen dan ook niet alleen om Richa-producten gaat, want ook bij de eerder genoemde aanbesteding van onopvallende motorkleding via MKC Moto wordt ook een flink assortiment aan andere merken (zoals bijvoorbeeld Dainese) leverbaar. 

Op de afbeelding de Shoei Neotec II Excursion TC-3 systeemhelm, dit is niet de kleurstelling die gebruikt gaat worden, die is immers volledig fluorgeel of juist in een onopvallende kleurstelling. Recent bleek dat de motorrijders van de Marechaussee ook voor hun opvallende motorkleding naar deze, reeds lang door de politie gebruikte, kleurstelling overstappen


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws