Skip to main content

Eicher Motors, het moederbedrijf van het Indiase motormerk Royal Enfield, heeft eergisteren in Nederland een BV opgericht met de naam Royal Enfield Europe. Het bedrijf gaat zich volgens de inschrijving in de Kamer van Koophandel bezighouden met “groothandel en handelsbemiddeling in motorfietsen en onderdelen” met een ingebracht kapitaal van € 500.000,-. Het nieuwe bedrijf is op papier tijdelijk in Rijswijk (Gld.) gevestigd.

Volgens Indiase media is Eicher Motors voor 100% eigenaar van de nieuwe Europese entiteit. “Dit is geen transactie met externe partijen. Eicher Motors Limited bezit het aandelenkapitaal van Royal Enfield Europe B.V. voor de volle 100%”, aldus het bedrijf. In de KVK-registratie wordt Arun Gopal, Head Of International Business van Royal Enfield, als enige bestuurder van het Nederlandse bedrijf genoemd.

Importeurs of eigen structuur?

Het wordt wel de vraag hoe Royal Enfield de huidige verkoopstructuur via importeurs blijft zien; nu zijn het vooral externe bedrijven die de motoren van de Indiase motorfabrikant hier op de markt brengen. In de Benelux is dat MotoMondo (met Louwman als aandeelhouder) uit Nederland, in Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland wordt dat gedaan door KSR uit Oostenrijk en in een groot aantal andere landen door het Franse SIMA, wat weer sterk gelieerd is met MotoMondo.

Nadat Royal Enfield zelf de import van haar motorfietsen op de Engelse markt ging doen, leek het logisch dat deze route ook in andere landen gevolgd zou gaan worden. Echter, recent was er na een faillissement bij KSR echter nog een zeer makkelijke mogelijkheid om van het importeurscontract af te komen, maar Royal Enfield en haar Nederlandse manager Edgar Kleinbergen van Royal Enfield Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland deed juist haar uiterste best om KSR weer in het zadel te helpen, wat ook lukte.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws