Skip to main content

Reorganisatie: Triumph Nederland & België nu vanuit Frankrijk aangestuurd

Triumph

Vanaf 1 januari 2021 zal het kantoor van Triumph Motorcycles Benelux in Alkmaar gaan rapporteren aan Triumph S.A.S. Frankrijk. Dit betekent dat de leiding niet langer bij de nationale fabrieksvestiging zelf ligt, maar dat Nederland, België en Luxemburg door management vanuit Frankrijk worden aangestuurd. In feite maakt Triumph hiermee en stap terug in de tijd qua organisatie, want een aantal jaren geleden werd Triumph Nederland ook al vanuit Marne la Vallee in Frankrijk aangestuurd. Dit was zo tot het nationale kantoor in 2004 door toenmalig manager Edwin Belonje naar Alkmaar werd gehaald, waarna Belonje dat overigens met achtereenvolgens EBR (Buell) en Zero herhaalde. 

Cees de Rooij, de huidige general manager Triumph Motorcycles Benelux zal, na 15 jaar bij Triumph in Nederland, vanaf 1 januari 2021 andere werkzaamheden binnen Triumph in de UK gaan vervullen. Hij wordt verantwoordelijk voor alle ‘export-markten’, dat zijn alle landen waar geen fabrieksvestiging is maar een privé-importeur het merk voert. Dit zijn nogal wat landen, want Triumph heeft maar tien dochterondernemingen die dit als fabrieksvestiging zelf doen. De Rooij zal zich ook bezig gaan houden met de nog te presenteren lichte Triumph-modellen die bij partner Bajaj gebouwd gaan worden voor de lokale Aziatische markt

Voor alle andere functies wordt aangekondigd dat “contact perso(o)n(en) binnen Triumph Benelux ongewijzigd blijven”. Triumph Motorcycles liet in juni al weten wereldwijd 400 personen te zullen ontslaan, waarbij de corona-crisis als belangrijkste oorzaak werd opgevoerd. Het is echter wel zo dat het van oorsprong Britse motormerk vóór het uitbreken van de COVID19 pandemie haar productie al -zo goed als volledig- had verplaatst van Hinckley naar Thailand. Van de 400 ontslagen vielen er dan ook 250 in de UK. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws