Reorganisatie bandenfabrikant Vredestein

De 1100 medewerkers van Apollo Vredestein in Enschede en hun vakbonden vrezen een reorganisatie. Donderdagmiddag is er een personeelsbijeenkomst aangekondigd, met voorafgaand een bespreking tussen de directie en de ondernemingsraad en vakbonden, zo meldt dagblad Tubantia vandaag. In de afgelopen jaren daalden de verkopen al en werd er productie verplaatst naar Hongarije, met de dalende productie van Duitse auto’s als hoofdoorzaak. 

Update 5 maart 2020: Er wordt een massa-ontslag aangekondigd bij Apollo Vredestein: 750 banen in de bandenfabriek verdwijnen, waardoor er maar 300 tot 350 banen overblijven. Veel productie is al overgeheveld naar Hongarije, maar ook naar India. 

Vredestein is pas sinds zeer kort actief als fabrikant van motorbanden, in november van 2019 kondigde het merk aan te komen met de Centauro ST, Centauro Road en Staccata-scooterbanden, plus een bandenspanningcontrolesysteem. 

Met een online setprijs van minder dan 250 euro positioneerde het Nederlandse merk zich daarmee onderin de markt voor motorbanden. Op de Nederlandse markt zijn de Centauro’s nog maar zeer mondjesmaat beschikbaar. Er is officieel nog niks bekend, maar een reorganisatie zou ook kunnen betekenen dat het totale aanbod van het bandenmerk nog eens tegen het licht wordt gehouden. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief