RDW hervat importkeuringen

Sinds vorige week stopte de RDW met het uitvoeren van importkeuringen als gevolg van de coronacrisis, waardoor ingevoerde motorfietsen niet meer van een Nederlands kenteken voorzien konden worden. Een lastig situatie voor de motorhandel, die het toch al niet makkelijk heeft. Het RDW is daarom afgelopen week gestart met het testen van een tijdelijke procedure, waarmee het inschrijven van voertuigen weer mogelijk is. Geïmporteerde voertuigen uit EU-landen die in Nederland al verkocht zijn komen als eerste in aanmerking voor deze procedure, net als nieuwe, ongebruikte voertuigen met een Certificaat van Overeenstemming (CVO). 

De nieuwe werkwijze is er alleenvoor RDW-erkende bedrijven. Die moeten de benodigde documenten digitaal aanleveren, waarop die door RDW-medewerkers van een keuringsstation beoordeeld worden. Na afloop krijgt de aanvrager via mail bericht als het RDW-proces is afgerond en een Nederlands kenteken aangevraagd kan worden. In specifieke gevallen volgt alsnog fysiek onderzoek aan het voertuig en/of de bijbehorende documentatie. De RDW waarschuwt daarnaast dat ze ook achteraf nog steekproeven kan uitvoeren.

UPDATE: helaas blijkt deze procedure nu alleen voor auto’s (categorie M1) te gelden. 
UPDATE II: De RDW herstart de importkeuringen voor twee- en driewielers en lichte bedrijfswagens. Ook hoeft het voertuig niet al verkocht te zijn. Dat meldt de Rijksdienst voor Wegverkeer vandaag (10 april 2020).


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief