Skip to main content

Piaggio opent Italiaanse fabrieken maandag weer ondanks coronavirus

Kort nadat Piaggio aankondigde haar fabrieken in Pontedera, Mandello del Lario, Noale en Scorzè te sluiten, laat het Italiaanse concern weten diezelfde fabrieken aanstaande maandag weer te openen, nadat dit weekend een aantal door de regering verplichte maatregelen zijn doorgevoerd. Volgens Piaggio kunnen de fabrieken van Piaggio, Gilera, Vespa, Aprilia en Moto Guzzi hierdoor maandag 16 maart weer gaan draaien, aldus een persbericht van de Piaggo Group: 

De Piaggio Group heeft onmiddellijk actie ondernomen om de bepalingen van de Italiaanse regering uit te voeren, waarbij zelfs aanvullende sanitaire voorzorgsmaatregelen zijn doorgevoerd om de veiligheid van werknemers te beschermen. In de fabrieken Pontedera, Mandello del Lario, Noale en Scorzè worden alle sanitaire voorzorgsmaatregelen, zoals vereist bij ministerieel besluit van 11-3-2020, uitgevoerd op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart. Daarom worden de fabrieken en kantoren tijdelijk gesloten en gaan ze weer open op maandag 16 maart 2020. Hiervoor worden productieorganisatieoperaties besteld, de cafetaria’s voorbereid en sanitaire voorzieningen uitgevoerd. Hierdoor wordt de mogelijkheid tot nauw contact tussen personeel voorkomen, waardoor een minimale afstand van één meter tussen de werkplekken gegarandeerd wordt. In alle fabrieken worden ook hygiënekits uitgedeeld om het personeel te beschermen. 

Update 16 maart 10:00 uur: Er is bezorgdheid over het aantal werknemers dat niet kwam opdagen in Pontedera, als een reactie op de oproep tot staking die vakbond RSU Fiom deed. De vakbond wil dat de fabrieken uit veiligheidsoverwegingen nog minimaal drie dagen dicht blijven, met daarna een eventuele hervatting van de productie met minder personeel. Ondertussen heeft Piaggio de vakbondsvertegenwoordigers bijeengeroepen om de nieuwe veiligheidsvoorzieningen uit te leggen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws