Skip to main content

Piaggio opent fabriek in Indonesië

De Piaggio Group opende vandaag een nieuwe productiefaciliteit van 55.000 vierkante meter in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, in een markt die steeds belangrijker wordt voor de Italiaanse groep. Met ongeveer 5 miljoen verkochte tweewielers per jaar en een bevolking van meer dan 276 miljoen inwoners, is Indonesië de op twee na grootste scooter- en motorfietsmarkt ter wereld, na India en China. 

“De verkoop van de Piaggio Groep op de Indonesische markt groeide in 2021 met 61% en zal in de nabije toekomst blijven stijgen. Met de nieuwe fabriek in Indonesië zet de Piaggio Group weer een stap voorwaarts in het strategische internationale groeiprogramma dat meer dan tien jaar geleden begon, waardoor het een van de toonaangevende spelers in de branche is geworden, met een portfolio van unieke merken en een trots Italiaans merk over de hele wereld”, aldus Piaggio Group bestuursvoorzitter en CEO Roberto Colaninno. 

Met de nieuwe faciliteit in Jakarta heeft de Piaggio Group nu acht fabrieken, waarvan drie in Italië: Pontedera (bij Pisa) waar Piaggio’s, Vespa’s en de Piaggio Porter-stadstruck worden geproduceerd, Noale en Scorzè (bij Venetië) waar Aprilia’s worden gebouwd en Mandello del Lario, de thuisbasis van Moto Guzzi. In Azië zijn er ook drie: één in Baramati (India), één in Vinh Phuc (Vietnam) en nog eentje in Foshan (China). Verder is er in Boston (USA) nog Piaggio Fast Forward, waar onderzoek wordt gedaan naar robotica- en toekomstige mobiliteit.  

Opvallend genoeg wordt er in de persuitingen met geen woord gerept over de aardbeving die twee dagen geleden op hetzelfde West-Java plaatsvond en tientallen levens kostte. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws