Skip to main content

Piaggio Group noteert omzet stijging van 9,5% in 2019

Waar Piaggio in de eerste helft van 2019 al 321.500 motorvoertuigen wist te verkopen, komt de teller in totaal op 611.300 te staan. Hierin zijn ook de scooters mee genomen. Met een gerealiseerde omzetstijging van 9,5 procent ten opzichte van 2018 tot gevolg.

Het motor segment liet de grootste groei zien met maar liefst 25 procent. Het in 2019 door Moto Guzzi geïntroduceerde model, de V85TT, heeft hierbij de hoofdrol opgeëist. Verder hebben de door Aprilia doorgevoerde updates in haar gehele line up een positief effect gehad op de verkoopaantallen. Het scooter segment tekende voor een groei van 8,1 procent. De Piaggio Mp3, Liberty en de Vespa zijn hierbij de bekende paradepaarden.

De groei voor Europa, Noord- en Zuid-Amerika bedraagt tezamen 23,7 procent, waar de Aziatische markt een toename van 14,5 procent laat zien. De cijfers van Europa zijn helaas opgenomen in die van Noord- en Zuid-Amerika. In Nederland en in België was er echter geen sprake van groei, Piaggio noteerde respectievelijk een verlies van 10,3 procent en 10,0 procent. Ondanks de goede verkopen van de V85TT, blijft dit model een rol in de marge spelen. Waardoor Moto Guzzi vaak niet boven een marktaandeel van 1 procent uitkomt. In België wist Piaggio als merk zelf de top-10 te behalen qua aantal verkopen, toch was er een groot gedeelte van het jaar een dalende trend waar te nemen.

Het is nog wat vroeg om te kunnen voorspellen wat het jaar 2020 voor Piaggio in petto heeft. In Nederland staat de teller tot en met februari op 65 nieuw verkochte motorfietsen. Voor België zijn de cijfers niet geheel duidelijk, omdat hierin ook de scooters worden meegenomen. In het motor segment lijkt de V85TT ook in 2020 het verkoopkanon voor Moto Guzzi te zijn, ondanks dat Moto Guzzi een rol in marge speelt. Met de Nieuwe Aprilia RS660, die later dit jaar bij de dealers te vinden is, heeft de Italiaanse groep echter wel weer een nieuw model, dat mogelijk voor goede verkoop aantallen kan gaan zorgen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws