Skip to main content

Pala Group nieuwe eigenaar Broekhuis BMW Motorrad Enschede

BMW Motorrad

Door de overname van een flink aantal BMW vestigingen van autogroep Broekhuis is de Pala Group nu ook eigenaar geworden van Broekhuis BMW Motorrad Enschede. De motordealer is in Enschede onderdeel van een combinatie met het BMW (auto’s) en MINI dealerschap. Broekhuis nam het dealerschap in 2012 over van Smudde.

Pala is van de families Van Laarhoven en Van Doorne (DAF) en leverde volgens eigen zeggen in 2020 zo’n 3000 nieuwe BMW’s en Mini’s aan klanten uit. Pala Group had voor de overname 11 vestigingen in Nederland, waar zo’n 260 mensen werken. Door de overname groeit het aantal vestigingen nu naar 13.

“Pala Group is, net als Broekhuis, een solide en vele jaren bestaand familiebedrijf met oog voor medewerker en klant. Wij hebben een vergelijkbare manier van zaken doen. Broekhuis heeft een uitstekende reputatie en mede om die reden zijn wij blij met deze uitbreiding.” – Jan Peter Oving, algemeen directeur Pala Group

Met de overname wordt BMW Motorrad nu dus ook betrokken in de aanhoudende overnamegolf die door de autowereld raast. Andere Motorrad-dealers in handen van een autobedrijf zijn Van Harten (Van Poelgeest BMW), Ekris Motorrad (voorheen Keram) van autogigant Emil Frey en Dusseldorp Motorrad Alkmaar.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws