Skip to main content

Een klein jaar nadat Vista Outdoor LLC het motorkledingmerk Fox Racing overnam, maakt het concern bekend 50 miljoen dollar te gaan bezuinigen bij haar helmenmerken, waaronder motorhelmenmerk Bell Helmets. Deel van de bezuinigingen zijn ontslagen die bij Bell doorgevoerd worden, doordat de helmenmerken samengevoegd worden in een cluster voor buitensport op de locatie van Fox in Californië.

Vista Outdoor LLC is een grote speler in de wereldwijde markt voor outdooractiviteiten, waarbij het aanbod qua merken varieert van Remington geweren & munitie tot Camp Chef buitenkeukens en Camelbak drinksystemen. Binnen dat concern is er nu een grotere focus op tweewielers, zowel fietsen als motorfietsen, met merken als Fox Racing, Bell Helmets en Giro fietsproducten, die in een aparte Outdoor Products divisie worden ondergebracht. Alle vuurwapens en toebehoren komen dan terecht in een aparte Sporting Products divisie.

Californië

Vista gaat de locatie van Bell Helmets in Scotts Valley in Californië sluiten en overhevelen naar Irvine in dezelfde staat. Het hoofdkantoor voor deze activiteiten blijft gevestigd in Bozeman in Montana. Vista heeft niet bekend gemaakt hoeveel banen er bij Bell Helmets en de andere tweewielermerken gaan verdwijnen. Volgens een voormalig werknemer krijgen sommige werknemers de kans om mee te verhuizen, maar het is duidelijk dat een bezuiniging van 50 miljoen dollar flinke weerslag op het aantal personeelsleden zal hebben.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws