Skip to main content

Officieel: BMW verkoopt Husqvarna aan CEO Pierer van KTM

Zoals al gefluisterd werd verkoopt BMW Motorrad haar dochterbedrijf Husqvarna Motorcycles, echter niet aan KTM maar aan het persoonlijke bedrijf van haar CEO Stefan Pierer, genaamd Pierer Industries AG. Welke gevolgen dit voor Pierers rol als CEO van KTM heeft is nog onduidelijk en zal in de komende zes tijd uitgezocht worden. Het ligt voor de hand dat ook de Europese mededingingsautoriteiten zich hiermee gaan bemoeien, maar ook is de kans ruim aanwezig dat Pierer zijn functie bij KTM zal neerleggen. Al enige tijd is Pierer nog wel de CEO van het Oostenrijkse motorbedrijf, maar een groot deel van de aandelen daarin zijn verkocht aan de Indiase motorgigant Bajaj. De aankoop van Husqvarna zou Pierer de mogelijkheid kunnen bieden weer helemaal met een schone lei opnieuw te beginnen.

Er zal de komende maanden bekeken worden of er enige vorm van samenwerking tussen Husqvarna en KTM mogelijk is, er wordt in ieder geval nu al wel een nieuw model aangekondigd dat op de EICMA 2013 al getoond zal worden

Vanmorgen meldden we al dat KTM niet in de markt was om Husqvarna te kopen, dit zou ook een niet erg logische stap zijn. Voor BMW zorgt de verkoop van Husqvarna voor flink gezichtsverlies. Het Duitse bedrijf pompte miljoenen in het Italiaanse Husqvarna, maar kon er nooit een succes van maken.

Onderstaand organogram is van Cross Industries BV, het bedrijf waarin Bajaj voor bijna de helft eigenaar is. Het nu als eigenaar van Husqvarna genoemde Pierer Industries AG maakt hier geen onderdeel van uit.

Eerdere berichtgeving:
Link: KTM niet bezig met aankoop Husqvarna
Link: Husqvarna door BMW aan KTM verkocht?Cross-Industries-AG-organigram
Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws