Skip to main content

NOW4 overheidssteun haalde vooral motordealers door corona-pandemie

De vier achtereenvolgende versies van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) hebben ook in de motorbranche een groot aantal bedrijven door de verschillende fases van de coronapandemie geholpen. Waar NOW1 in maart, april en mei van 2020 nog de volledige branche ondersteunende, was er voor NOW4 van januari tot en met maart 2021 echter wel een verschuiving te zien naar de detailhandel, zo blijkt uit het openbare register. Werkgevers die als gevolg van de huidige crisis omzetverlies lijden, werden zo door de overheid financieel tegemoet gekomen in hun loonkosten. 

NOW 4

Nu de gegevens van NOW4 openbaar zijn gemaakt, blijkt dat aan het begin van dit jaar de pijn vooral nog bij de motordealers zat, waarbij vooral de middelgrote en grote motordealers een (voorschot op) de tegemoetkoming aangevraagd en gekregen te hebben. Een platform voor tweedehands motoren bleef in alle periodes ondersteuning nodig hebben in de grillige occasionmarkt. Ook de Circuits van Zandvoort en Assen hadden het in alle NOW-preriodes lastig, doordat grote publieksevenementen nog niet of maar deels door konden gaan. Opvallend is verder dat grote spelers in de motorkleding-detailhandel pas voor het eerst in NOW4 een aanvraag deden, terwijl anderen juist alleen in NOW3, van oktober tot en met december 2020, een verzoek indienden. 

NOW 1 T/M 3

Bij NOW1 kwamen de aanvragen eigenlijk uit de volle breedte van motorbranche; van de Nederlandse en zelfs Europese importeurs van (bijna) alle motormerken tot fabrikanten van motorkleding, motorsportbonden, circuits en alle vormen van motorzaken. Dat werd bij NOW2 al heel snel minder, terwijl bij de aanvragen voor NOW3 al duidelijk werd dat, door de heropening van showrooms en de enorm aangetrokken motormarkt, verdere ondersteuning bij de meeste grote partijen niet meer nodig was. 

17 miljard

De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus een substantieel omzetverlies (ten minste 20%) lijden. Zij kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten en hiervoor een voorschot ontvangen. Na afloop moeten werkgevers bij het UWV een vaststelling van het definitieve subsidiebedrag aanvragen. Van NOW1 tot en met NOW4 werd er zo in totaal € 17.680.753.046,- euro uitgekeerd. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws