Norton zoekt naar oplossingen voor gedupeerden vorige eigenaar

Na de chaos waarin voormalig eigenaar Stuart Garner het klassieke motormerk Norton achterliet, probeert de nieuwe eigenaar TVS nu de oude problemen aan te pakken. In principe is het Indiase TVS niet verplicht om gedupeerden van de vorige eigenaar schadeloos te stellen, maar om de merknaam te redden kijken die Indiërs coulant naar openstaande zaken. Die zijn bij Norton nogal schrijnend: niet alleen betaalden veel klanten grote geldbedragen aan, maar ook eigenaren die wel een motor kregen, bleken in een aantal gevallen bestolen: tijdens onderhoud in de Norton fabriek zijn er in veel gevallen onderdelen overgezet van reeds verkochte motoren naar motoren die nog uitgeleverd moesten worden. In een verklaring laat Norton nu het volgende weten: 

“Samen met ons moederbedrijf, TVS Motor Company, beseft Norton het grote belang van de behoefte om te zorgen voor klanten die aanbetalingen hebben gedaan op bestellingen die nog niet zijn uitgevoerd, ondanks dat er geen wettelijke verplichting bestaat om dit te doen. In deze eerste fase van de wederopbouwfase van Norton, met de krachtige steun en ondersteuning van TVS, is de belangrijkste voortdurende toewijding waar we voor staan om alle openstaande bestellingen aan te pakken. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat al onze gewaardeerde klanten een positief resultaat kunnen bereiken, terwijl we eraan werken om iedereen tevreden te stellen die een openstaand saldo overhield nadat de aanbetaling door de klant werd gedaan”. 

Men kijkt dus vooral naar de aanbetalers, waarbij het er volgens Britse bronnen vooral op lijkt dat men die alsnog een Norton probeert te leveren.  


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief