Skip to main content

Noodmaatregelen corona: motorrijlessen nu ook verboden

Waar er maandag nog een aantal motorrijscholen waren die doorgingen met motorrijlessen, is nu duidelijk geworden dat daarna ook het geven van rijinstructie aan motorrijders verboden is. Het verbod lijkt misschien vooral logisch voor rijlessen waarbij instructeur en leerling in één voertuig zitten, maar nu blijkt dat het toch echt bedoeld is voor alle vormen van rijles. Er kon nog onduidelijkheid bestaan over het wel of niet geven van motorrijlessen, omdat in principe er voor motorrijders geen kans is op overdracht van COVID 19, maar er is nu geen twijfel meer mogelijk: motorrijles geven mag niet. 

Ivar Doornbos, woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is duidelijk: “er is maandag een algemeen verbod uitgevaardigd voor de hele beroepsgroep, wat ook geldt voor motorrijles. Dit is dus niet meer toegestaan”. 

In eerste instantie geldt het verbod tot 6 april 2020, maar de algemene verwachting is dat veel van de maatregelen ter bestrijding van de het coronavirus ook daarna nog langer door zullen gaan gelden. In principe staan er boets op het overtreden van de maatregelen, al is nog niet helemaal duidelijk hoe overtreding van noodverordeningen wordt bestraft. 

4. Het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen wordt verboden, voor zover er geen 1,5 m afstand tot de klant gehouden kan worden. Hierbij kunt u denken aan masseurs, kappers, nagelstylisten, escort-services en rijinstructeurs


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws