Skip to main content

Nieuwe vestiging Motorkledingcenter boven Motorcenter Venlo

Motorkledingcenter opent later dit jaar zijn achtste motorkledingwinkel op de eerste verdieping van Motorcenter Venlo, met 1000m2 winkeloppervlak boven de KTM dealer. De tekeningen zijn al gemaakt maar de opening zal in augustus van dit jaar plaatsvinden. Deze manier van samenwerken met een bestaande motordealer is nieuw voor Nederland, maar biedt wel volop mogelijkheden voor de toekomst. In België werkt MKC zo al drie jaar boven De Schouwer Motors in Zemst. 

Motorkledingcenter (MKC) werd recent overgenomen door de Belgische motorkledingfabrikant Richa, waarbij de eigenaren van MKC aandelen in Richa kregen. Daarbij werd duidelijk gemaakt dat het de bedoeling is om MKC ook buiten de grenzen van Nederland te laten groeien, naast het filiaal in België. In het persbericht maakt MKC CEO Mark Bos dat dan ook nog eens duidelijk: 

“Door de opening wordt de Limburgse motorrijder op zijn wenken bediend (…). Daarnaast wordt de eerste stap richting onze oosterburen gemaakt in de beoogde internationale uitrol.”

De scheiding tussen de kledingafdeling van de motorzaak van Moes van Hoogstraten naar de motorkledingwinkel van vader en zoon Bos, lijkt op het eerste gezicht vreemd, maar Van Hoogstraten legt aan Nieuwsmotor uit wat hem tot de opvallende move bewoog:

“Inderdaad, motorkleding maakt voor ons nu natuurlijk nog een belangrijk deel van onze omzet uit, maar het kost ook veel meters van de zaak, veel personele inzet en het is best kapitaalintensief. Ook in de winter. Daarbij wordt er veel gerommeld in de motorkleding. Zo zijn er dingen die ik wèl ga missen, maar ook die ik niét ga missen. Ik word zelf bijna 60. Ik heb nu de bovenverdieping aan MKC verhuurd, zodat we samen de markt hier in de omgeving verder kunnen veroveren. Mark doet zijn ding gewoon erg goed en ook met de broers (Rigaux, red.) van Richa erbij ziet het er goed uit. Ik heb zelf geen opvolger in de zaak en kan zo op een leuke manier ook anderen succes zien hebben, terwijl ik vanaf nu precies weet wat de kosten en de opbrengsten zijn. Ik blijf dan ook de dingen doen doen die ik leuk vind en waar ik goed in ben: inkoop en verkoop van motorfietsen, onderhoud in de werkplaats en onze webshop. Vanuit hier kan MKC verder het zuiden van Nederland in, maar ook de grens naar Duitsland is vlakbij. 

Adres Motorkledincenter Venlo:

De Gruisdonk 3, 5928 RT Venlo


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws