Skip to main content

Nieuwe CEO voor Dainese Group

Dainese Group, eigenaar van motorkledingmerk Dainese, motorlaarzenmerk TCX en AGV motorhelmen, kondigt de benoeming van Angel Sánchez als nieuwe Chief Executive Officer (CEO) aan, met ingang van 2 november 2023. Tegelijkertijd wordt Cristiano Silei, sinds 2015 de huidige CEO van Dainese, voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf.

Voordat hij bij Dainese kwam, was Sánchez CEO van Conserve Italia, een van de grootste voedsel- en drankencoöperaties in Europa. Hij bekleedde eerder ook de functie van CEO van ABM Italia, producent van kasten, rekken en andere opbergproducten, totdat het bedrijf werd verkocht aan Keter, fabrikant van kunststof consumentenproducten. Bij Keter was Sánchez Chief Marketing Officer tot zijn promotie tot plaatsvervangend CEO en hoofd Europa.

Investeerder Carlyle (NASDAQ: CG) is grootaandeelhouder van de Dainese Group. Sinds de overname door Carlyle heeft Dainese het groeitraject volgens eigen zeggen met dubbele cijfers voortgezet, goed voor €300 miljoen omzet in 2022. Dainese opende in 2022 faciliteiten in China en een nieuwe fabriek in Vietnam.

Als CEO zal Sánchez verantwoordelijk zijn voor het leiden van het bedrijf naar de volgende groeifase, inclusief het voortzetten van de internationale expansie van de Groep, de ontwikkeling van haar multi-channel propositie en de verschuiving naar een steeds meer Direct-To-Consumer distributiestrategie.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws