Skip to main content

Nieuwe CAO Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf

Werkgevers en werknemers hebben donderdag een nieuw akkoord bereikt voor de cao MvT (Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT). Het akkoord wordt nu door de BOVAG (werkgevers) en vakbonden (werknemers) aan hun leden voorgelegd.

De kern van het onderhandelaarsakkoord: een loonsverhoging van 6 procent, met terugwerkende kracht op 1 januari 2024, een verhoging van 90 euro (in plaats van 80 euro) op 1 augustus 2024 (in plaats van 1 oktober) en een verhoging van 1,5 procent op 1 januari 2025. De cao krijgt een looptijd van 15 maanden, dus tot 1 februari 2025. Over de hele looptijd bezien betekent dat een gemiddelde loonsverhoging van 10,5 procent.

Positief

Partijen hebben afgesproken dat vakbonden dit onderhandelaarsresultaat als positief zullen voorleggen aan hun achterban. De vakbondsleden kunnen de komende twee weken stemmen over het voorstel. Bij BOVAG heeft de Ledenraad het laatste woord. Het is van belang dat beide achterbannen nu instemmen met het voorstel. Dan kan het akkoord definitief gemaakt worden en komt er snel duidelijkheid voor alle medewerkers in de sector en hun portemonnee.

Bron: BOVAG


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws