Skip to main content

Nieuw topmanagement ACEM

ACEM

De Europese vereniging van motorfietsfabrikanten, de ACEM, heeft tijdens het 2017 Spring Congres in Berlijn een nieuwe leiding gekozen. Stefan Pierer, CEO van KTM is verkozen tot president van de ACEM en zal per 1 juli 2017 het stokje overnemen van Stephan Schaller, president van BMW Motorrad, die op zijn beurt verder zal gaan als vicepresident van de ACEM. De Europese vereniging krijgt daarnaast ook een nieuwe vicepresident: Michele Colaninno, die lid is van de raad van bestuur van Piaggio & C. SpA, alsmede CEO en COO van de Immsi Group die de Piaggio Group controleert en ook belangen heeft in een aantal belangrijke Italiaanse industriële groepen.

Stephan Schaller: “Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat de heer Pierer de voorzitter van onze Europese vereniging zal worden. Hij is een alom gerespecteerde business leader met een aanzienlijke internationale ervaring en het is een uitstekende keuze van onze Algemene Vergadering om de leiding van de ACEM te continueren.”

Stefan Pierer: “De heer Schaller heeft uitstekend werk verricht bij het positioneren van ACEM voor de toekomst. Ik weet dat ik spreek voor de gehele Europese motorfiets gemeenschap door te stellen hoeveel dit werk wordt gewaardeerd. Ik kijk uit naar mijn termijn als voorzitter om te werken aan een sterkere organisatie die het motorrijden in Europa promoot.”

Michele Colaninno: “Het presidium zal ervoor te zorgen dat zaken als vrije handel, de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu de kern blijft van het werk van de ACEM, rekening houdend met de strategische richtingen van de Europese instellingen.”

Over ACEM
De Europese vereniging van motorfietsfabrikanten (ACEM) vertegenwoordigt de fabrikanten van bromfietsen, scooters, motorfietsen, driewielers en vierwielers in Europa. Tot de ACEM leden behoren onder andere 18 productiebedrijven en 17 nationale brancheorganisaties. In Europa biedt de motor-, bromfiets-, driewieler- en vierwieler industrie werkgelegenheid voor 156.300 banen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws