Nederlandse motormarkt groeit 3% in 2018, BMW marktleider

De Nederlandse markt voor nieuw verkochte motorfietsen groeide in 2018 marginaal met 2,87 procent ten opzichte van 2017, waardoor het totaal aantal nieuw geregistreerde motorfietsen in het hele jaar op 13.104 uitkwam, zo blijkt uit cijfers van RDC. Vorig jaar waren dit nog 12.740 op kenteken geregistreerde motorfietsen. BMW Motorrad is daarmee voor de negende maal op rij marktleider op de Nederlandse motormarkt voor nieuw verkochte motorfietsen geworden. Het Duitse merk zette in 2018 in totaal 2081 motorfietsen op naam, Yamaha volgt op zeer korte afstand met 2015, Kawasaki werd derde met 1809. 

In december kwam Yamaha nog bijna bij BMW langszij, met 44 geregistreerde kentekens in de laatste maand van het jaar ten opzichte van de 25 van BMW Motorrad. Opvallend, want vorig jaar ging het in december met 12 voor Yamaha en 48 voor BMW eigenlijk nèt andersom. Overigens geldt als bijzondere factor in de cijfers dat de “oude” motorfietsen met EURO3 homologatie voor 2019 op kenteken moesten staan, maar dat dit niet tot extra kentekenregistraties in december heeft geleid. 

BMW en Yamaha groeiden in het afgelopen jaar, maar de grootste stijging was er voor KTM, net als bij zustermerk Husqvarna (11e met 166 in 2018) zorgde de aanstelling van nieuwe dealers, opvallende nieuwe modellen en meer zichtbaarheid in de motormarkt voor forse groei. Voor Kawasaki was de lichte daling de eerste in de jaren na de nieuwe opzet van de marketing/sales organisatie. Voor Honda was de daling zo groot door problemen met de dealerorganisatie, die volgens de meeste betrokkenen nu overigens opgelost zijn. 

Update: Verkoopcijfers motormerken aangepast na export 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief