Skip to main content

MV Agusta: aandeelhouders injecteren 50 miljoen werkkapitaal

MV Agusta

MV Agusta heeft in een persbericht gemeld dat grootaandeelhouder Timur Sardanov (op foto met zonnebril) zijn positie binnen het bedrijf heeft versterkt door een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro, al wordt niet gemeld of al dat geld alleen van hem komt. Dat ligt logischerwijs wel voor de hand, ook omdat hij een functie als CEO krijgt, onder de oorspronkelijke eigenaar Giovanni Castiglioni, die nu “president” wordt. Nu de financiële structuur weer staat, nadat MV in 2017 surseance van betaling aanvroeg, wil het bedrijf zich puur gaan richten op de premium-markt, voor excflusieve (lees: dure) motorfietsen. Daanaast kondig het merk aan haar dealernetwerk te herstructureren: huidige dealers kunnen het dealerschap verliezen omdat het merk nu gokt op exclusieve monobrand stores, die dus alleen maar MV Agusta’s verkopen. Een gedurfde keuze, omdat de aantallen niet erorm zijn en het daarom voor een dealer niet makkelijk zal zijn alleen te draaien op de verkoop van de fraai ogende Italiaanse motoren. Verder wil MV Agusta de productietijd en levering van onderdelen en accessoires verbeteren. Naast de al eerder gepresenteerde F4 Claudio wordt er ook een Brutale 1000 met 212 PK aangekondigd voor modeljaar 2019. 

Persbericht MV Agusta: MV Agusta heeft een kapitaalinjectie van ongeveer 40 miljoen euro voltooid om de bedrijfsmiddelen te versterken en om zijn industrieel en commercieel plan te verbeteren. Dit extra kapitaal is ingebracht door aandeelhouders van MV Agusta, die hun totale inbreng in het bedrijf in de afgelopen 12 maanden naar meer dan 50 miljoen euro brachten. De Raad van Bestuur van MV Agusta stelde Giovanni Castiglioni aan als President en Timur Sardarov als de nieuwe Chief Executive Officer en Voorzitter van de Raad van de Groep. 

Het commerciële plan van het historische Italiaanse merk wordt nu gebaseerd op verschillende pijlers: focus op premium, high-quality producten, het ontwikkelen van het verkoopnetwerk, het verhogen van het serviceniveau en het produceren van het mooiste, technologisch geavanceerde motorfietsen ter wereld. 

Met betrekking tot het verkoopnetwerk kiest MV Agusta voor een strategie die gericht is op het verminderen van het aantal dealers, waardoor de beste dealers hun werkgebied kunnen vergroten en er nieuwe, monobrand motorzaken geopend kunnen worden. MV Agusta Moskou opent haar deuren nog deze maand en tegen midden 2019 opent MV Agusta London, samen met zes nieuwe monobrand winkels binnen de komende twaalf maanden. 

Een ander belangrijk punt van het MV Agusta-plan is de versterking van het serviceniveau, zowel binnen het bestaande netwerk als voor klanten, door de introductie van een nieuw geïntegreerd bestelsysteem om de doorlooptijd van reserveonderdelen en accessoires, evenals de levering van nieuwe producten, te verminderen.

In de komende dagen zal MV Agusta de volledig nieuwe Brutale 1000 onthullen met een topsnelheid van 312 km/u en een verbluffende 212 pk. Dit is de snelste en krachtigste naked bike ooit geproduceerd. Samen met deze geheel nieuwe Brutale 1000 onthult MV Agusta de F4 Claudio, een meesterwerk, geproduceerd in een oplage van slechts 100 eenheden en opgedragen aan Claudio Castiglioni, de ziel van MV Agusta en uitvinder van de F4 Superbike.

Bron: MV Agusta


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws