Skip to main content

Motortransporteur Mol Cargo overgenomen door Oostenrijks transportbedrijf Lagermax

Het in de motorbranche zeer bekende transportbedrijf Mol Cargo is met terugwerkende kracht per 1 juli van dit jaar overgenomen door het Oostenrijkse Lagermax Logistics. Het familiebedrijf uit Tiel zorgt jaarlijks voor het vervoer van meer dan 100.000 motoren en bromfietsen van merken als Honda, Harley-Davidson, Suzuki, Kawasaki, BMW Motorrad, Can-Am en Ducati en genereerde in 2021 een omzet van meer dan 18 miljoen euro. Naast transport van motoren van- en naar dealers verzorgt Mol in haar opslag in Tiel ook diensten voor de opbouw van motoren, zodat deze gemodificieerd of rollend uitgeleverd kunnen worden. Het bedrijf begon in 1987 met het vervoer van tweewielers en is dan ook in de hele motormarkt bekend; er zijn weinig motormerken die geen zaken doen met de gebroeders Crijn en Pieter Mol, die overigens het bedrijf ook in de nabije toekomst blijven leiden. 

Speciaal voor de motorfietslogistiek ontwikkelde Mol Logistics een transportsysteem in speciale megatrailers met een dubbele laadvloer, waarop motorfietsen en scooters niet meer in pakketten (‘kratten’) vervoerd hoeven te worden, maar ‘los’ in een zelf ontwikkeld klemsysteem worden geplaatst. Dit ruimtebesparende systeem maakt het mogelijk om tot 36 motorfietsen of 80 scooters per order te vervoeren, een systeem dat nu door Lagermax in andere landen uitgerold kan worden. Lagermax is deels al gespecialiseerd in autotransport en kan nu, in alle 14 landen waar het bedrijf opereert, met de techniek van Mol Cargo haar portfolio naar tweewielers uitbreiden. 

Mol Cargo heeft het hoofdkantoor in Tiel en andere locaties in de haven van Rotterdam en het Belgische Gent. Het bedrijf heeft ongeveer 120 mensen in dienst en beschikt over meer dan 50.000 m² opslag- en logistieke ruimte voor West-Europese transporten met een eigen vloot. “Met deze overname versterken we de succesvolle logistieke tak van Lagermax en breiden we het Europese netwerk verder uit”, aluds Alexander Friesz, CEO van de Lagermax Group. “De overname is voor beide bedrijven de juiste stap om onze klanten samen nog beter van dienst te kunnen zijn. Mol gaat samen met Lagermax sterker de toekomst in”, voegt Crijn Mol, managing director van Mol Cargo, toe.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws