Motorrad Burchard neemt de Bowden-kabeldivisie over

Motorrad Burchard timmert aan de weg Na de overnames van de merken Highway Hawk en Ledrie in september 2019 neemt Motorrad Burchard GmbH nu de Bowden-kabeldivisie van Graner Fahrzeugtechnik over en zet daarmee een nieuwe stap richting de toekomst.

Naast de uitbreiding van het productportfolio, verwacht Sebastian Burchard, Managing Director van Motorrad Burchard GmbH, dat de overname de productie van Bowden-kabels voor motorfietsen, auto’s en boten nog flexibeler zal maken. Bowdenkabels worden gebruikt voor het overbrengen van trek- en drukkrachten en worden onder andere gebruikt als rem-, versnellings-, gas- of koppelingskabels en zijn daarmee een belangrijk onderdeel van de voertuigtechniek. Motorrad Burchard GmbH produceert al meer dan 40 jaar gecertificeerde, op maat gemaakte onderdelen. Met de overname van Graner Bowdenzugtechnik kan het in Lemgo gevestigde bedrijf zich breder in de markt positioneren en de ontwikkeling van het bedrijf verder bevorderen. Directeur Sebastian Burchard is optimistisch over de overname en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “In de Japanse en Amerikaanse custom bike-scene positioneren we ons steeds breder! Ik ben erg blij
dat mijn toekomstvisies werkelijkheid worden en dat onze gerichte maatregelen om ons bedrijf verder te ontwikkelen werpen hun vruchten af. Naast de focus op onze eigen productie zullen we de komende maanden verdere projecten kunnen aanpakken en uitvoeren.

Traditioneel bedrijf met een moderne focus
De ontwikkeling en productie van de mooiste motoronderdelen voor Japanse en Amerikaanse choppers, cruisers en bobbers vindt nu meer in de tweede generatie in huis Burchard met echt handwerk. Oprichter en tweede directeur Giselher Burchard is nog steeds actief betrokken bij het bedrijf en verwelkomt de overname van de Bowden-kabeldivisie van Graner Fahrzeugtechnik. Al sinds de overname van de merken Highway Hawk en Ledrie ligt zijn focus meer op productontwikkeling en
productieorganisatie. “Mijn taak is nu om de productie van Graner Fahrzeugtechnik in onze productie te integreren en de processen te optimaliseren. Een van onze eerste maatregelen zal zijn om de doorlooptijden aanzienlijk te verkorten. We willen een 48-uurs service implementeren voor aanpassingen aan de Bowden-kabel. is het doel!” benadrukt Giselher Burchard.

Vertrouwde service voor klanten
Naast de continue doorontwikkeling van het bedrijf, blijft de focus op de klanten liggen. “Goede service is stevig verankerd in onze bedrijfsfilosofie. Daarom leveren we onze klanten de gebruikelijke kwaliteit en snelheid”, legt Sebastian Burchard uit. Alle vragen en bestellingen voor Graner Bowden-kabels worden met onmiddellijke ingang afgehandeld door Motorrad Burchard GmbH.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief