Skip to main content

Motorlaarzenmerk Sidi overgenomen door Italmobiliare investeringsmaatschappij

Het Italiaanse fietsschoenen- en motorlaarzenmerk SIdi Sport is voor 66 miljoen euro overgenomen door investeerder Italmobiliare. Sidi Sport werd in 1960 opgericht door Dino Signori (Di Si), die het bedrijf uitbouwde naar de huidige omzet van bijna € 38 miljoen in 2021 met een winst (EBITDA) van ongeveer € 7 miljoen. 

“100% van het kapitaal van Sidi Sport S.r.l. zal door Italmobiliare worden overgenomen voor een investering van € 66 miljoen, bovenop de netto contanten die de onderneming op 31 augustus 2022 aanhoudt, zoals berekend volgens specifieke contractuele clausules die door de partijen zijn opgesteld. De uitvoering van het contract, dat nog wel afhankelijk is van de afronding van een interne reorganisatie die de afsplitsing van bepaalde bedrijfspanden omvat, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van het jaar plaatsvinden”.

De overname van Sidi volgt vijf maanden op die van het eveneens Italiaanse mortorkledingmerk Dainese door investeerder Carlyle, nadat Dainese eerder zelf motorlaarzenmerk TCX had overgenomen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws