Skip to main content

MotorKledingCenter opent zesde vestiging in Assen

MotorKledingCenter werkt aan een zesde winkel voor motorkleding en -accessoires in Assen. Het bedrijf wil zich daar vestigen aan de Aziëweg 13A in bedrijventerrein Peelerpark, in het pand van 1000m2 worden inmiddels al de eerste werkzaamheden verricht. De verwachting is dat de winkel in het voorjaar van 2020 voor het eerst haar deuren opent, het wachten is nog even op de ontheffing van het bestemmingsplan. Overigens ligt de beoogde locatie weliswaar in TT-motorstad Assen, maar tegen het noordelijkste puntje daarvan. Het TT-Circuit vormt tien kilometer verderop juist het meest zuidelijke punt van de stadsgrens. 

Mark Bos, CEO van MotorkledingCenter: “Assen is als locatie een logische vervolgstap op onze winkel in Zutphen, waarmee we nu ook het noorden van het land willen bedienen. Iedere Nederlander, ook niet-motorrijder, associeert Assen met motoren. Je kan daarom wel zeggen dat Assen de motorhoofdstad van Nederland is. De nieuwe locatie is gemakkelijk te bereiken, er is voldoende parkeerplek voor de deur en de aanwezigheid van een McDonalds en KFC doen het ook altijd goed. Het middelpunt van de winkel wordt onze Bikers Lounge, vanuit waar diverse evenementen zullen worden georganiseerd”.

Andre Bos openende in 2006 in Hazerswoude-Rijndijk de eerste Motorkledingcenter winkel, waarna er vooral flink online werd ingezet nadat zoon Mark Bos erbij kwam. Daarna volgde een “bricks & clicks” strategie met opening van meer winkels in Tilburg, Zutphen, Veghel en Zemst in België. Tegenover De Ondernemer vertelde Bos in 2017 over de explosieve omzetgroei van de winkels en webshop: van € 1,4 miljoen in 2013 naar € 7,5 miljoen in 2017. In het FD werd recent 8,7 miljoen euro omzet gemeld. “Voor 2019 gaan we opnieuw flink plussen, naar zo’n 12 miljoen euro omzet”, aldus Bos. In datzelfde artikel onthulde Bos zijn ambitie: in 2021 marktleider zijn in de Benelux met zeven á acht vestigingen. 

Onderstaan de tekst van de aankondiging tot ontheffing van het bestemmingsplanOp 7 juni 2019 heeft het bedrijf MotorKledingCenter een verzoek om vooroverleg ingediend voor het vestigen van hun winkel aan de Aziëweg 13a. Dit verzoek is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Ook biedt het bestaande detailhandelsbeleid onvoldoende handvatten om op basis daarvan van het bestemmingsplan af te wijken. Echter is de aanvraag ruimtelijk en stedenbouwkundig akkoord bevonden, zien wij geen andere geschikte locaties in Assen voor een dergelijke ontwikkeling en biedt het winkelconcept van het MotorKledingCenter kansen voor Assen als ‘motorstad’. Daarom wordt voorgesteld medewerking te verlenen aan het initiatief. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws