Skip to main content

MotorKledingCenter neemt failliet Motozoom over

Motokledingcenter heeft motorkledingwinkel Motozoom overgenomen uit het faillissement van Motozoom begin december vorig jaar. De winkels in Amsterdam en Utrecht sloten toen opeens haar deuren, net als de webshop die offline ging. Motozoom was de eerste webshop voor motorrijders van formaat, nadat het bedrijf daarvoor al als postorderwinkel was gestart. Na de overname door MotorkledingCenter heropent de winkel in Utrecht en komt de vestiging in Amsterdam terug op een andere locatie, waardoor het bedrijf dan 8 winkels in Nederland heeft. De voorraden vanuit webshop en Amsterdam zijn inmiddels verhuisd naar de winkel in Utrecht. Na MOTORbeurs Utrecht zal daar op de Savannahweg 43 van 29 februari t/m 22 maart 2020 een grote uitverkoop plaatsvinden waarbij alle restanten “tegen bodemprijzen” worden aangeboden. Het lijkt er wel op dat daarna de naam MotoZoom niet meer terugkomt. 

MotorKledingCenter vraagt gedupeerde klanten van het faillissement van MotoZoom die in afwachting zijn van een levering, een aanbetaling hebben gedaan of een garantie hebben ingeleverd, contact op te nemen met klantenservice op het speciale e-mailadres zoom@motorkledingcenter.nl, waarbij “service hoog in het vaandel staat” maar nog niet helemaal duidelijk wordt gemaakt wat er dan precies gedaan wordt. Bovendien zullen MotoZoom cadeaukaarten in 2020 nog geldig zijn in de nieuwe MotorkledingCenterwinkels in Amsterdam en Utrecht maar wel met de opvallende voorwaarde dat de aankoopprijs minimaal het dubbele bedraagt van de waarde van de cadeaubon. Overigens blijft het wel zo dat MotorkledingCenter alleen de activa en handelsnaam van de failliete BV’s heeft overgenomen. Dit betekent dat Motorkledingcenter in feite helemaal geen verplichtingen heeft naar klanten van de oude onderneming, maar toch een handreiking doen om geleden schade (deels) te herstellen. 

“Hoewel een overname in eerste instantie niet was voorzien, zijn Utrecht en Amsterdam geografisch gezien erg interessant voor ons. Bovendien zagen wij MotoZoom als een mooi bedrijf met enthousiaste medewerkers en een hoge mate van service. Hierdoor hebben zij een grote vaste klantenkring op weten te bouwen. Wij kijken ernaar uit om deze klanten te verwelkomen in onze winkels met een aantal bekende gezichten op de vloer en een uitgebreider assortiment. Natuurlijk mag onze bekende Bikers Lounge ook in Amsterdam en Utrecht niet ontbreken.” Aldus directeur Mark Bos.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws