Skip to main content

MotoPort Hengelo wordt in 2024 Moto Hengelo

MotoPort Hengelo stopt per 1 januari 2024 als franchisenemer van de MotoPort formule, om daarna onder de nieuwe naam Moto Hengelo door te gaan, zo bevestigt eigenaar Rob van Dijk aan Nieuwsmotor. Hiermee groeit de lijst met motorzaken die besloten onder eigen vlag verder te gaan; in de afgelopen twee jaar stopten franchisenemers in Wateringen, Hoogezand, VenrayAmsterdam, Rotterdam en Hippolytushoef met de formule.

Rob van Dijk laat weten exact dezelfde reden te hebben als de oorzaken die eerder gemeld werden door de eigenaren van MotoPort Hippolytushoef (nu Moto Hippo) bij hun vertrek één jaar geleden: “de hernieuwde koers die franchisegever MotoPort voor ogen heeft, komt niet overeen met de toekomstvisie van MotoPort Hengelo”. Op dit moment is Van Dijk, die MotoPort Hengelo eind 2021 overnam, officieel dealer van Kawasaki, Yamaha en Indian Motorcycle. Daarnaast is er van oudsher al veel aandacht voor zijspannen, met zijspanmerken Tripteq en EML als ‘erfenis’ van voormalig MP Hengelo-eigenaar Goos Bos.

MotoPort Nederland houdt 12 vestigingen

Er blijven nog 12 MotoPort vestigingen over in Almere, Assen, Den Bosch, Echt, Goes, Hillegom, Leek, Leeuwarden, Rockanje, Veldhoven, Wormerveer en Zelhem. Daarmee is en blijft de franchiseformule de enige -en dus grootste- van Nederland.

Update 30 juni 2023

“Na een lange en vruchtbare periode onderdeel te zijn geweest van de MotoPort organisatie, hebben wij besloten per 1 januari 2024 onze eigen weg in te slaan. Wij zijn, en blijven, trots op onze dealerschappen van Kawasaki, Indian Motorcycle, Yamaha, Tripteq en EML Sidecars.

Onze crew verzorgt in onze nieuwe showroom, shop en werkplaats dezelfde vertrouwde service en kwaliteit zoals je van ons gewend bent. Ons vernieuwde assortiment, met een grote diversiteit aan bekende merken, kan in alle wensen voorzien en heeft een moderne look, zit comfortabel en voorziet je van een hoge mate van veiligheid op de motor. Merken als REV’IT, IXS, John Doe, Rusty Stitches, KNOX, Alpinestars, Modeka, Lindstrands en Halvarssons zijn nieuwe merken die je kunt (gaan) vinden in onze Moto Hengelo kledingshop.

Onze nieuwe naam ‘Moto Hengelo’ klinkt al velen van jullie bekend in de oren en we hebben daarom al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws