Skip to main content

Mogelijke overname Peugeot scooters door Mahindra

Verschillende betrouwbare bronnen in Frankrijk en India maken melding van een mogelijke overname van de scooterafdeling van het Franse Peugeot door het Indiaase Mahindra & Mahindra. Het besluit van de Peugeot Citroën Automobile Group om deze afdeling te verkopen, zou als doel hebben de financiële verliezen van de afgelopen jaren terug te dringen. Ondanks een 8.2% hogere afzet in 2013, was de winst onvoldoende om de financiële tegenslagen van de jaren daarvoor het hoofd te kunnen bieden.

Peugeot, dat al langer in zwaar weer verkeert, heeft de status van haar gezonde liquiditeit kunnen behouden door een financiële injectie van 4,1 miljard dollar door de Franse overheid en de Chinese autofabrikant Dongfeng. Onbekend is in hoeverre geldschieter Dongfeng invloed op de beslissing over de overname van de scooterafdeling aan Mahindra kan uitoefenen. Zo’n vijfhonderd mensen werken momenteel bij Peugeot Motorcycles, tesamen met 300 andere mensen die in een Chinese fabriek werkzaam zijn voor het bedrijf.

 Het voordeel van een Indiaase overname voor Mahindra, is de stap naar de Europese markt die hiermee gezet kan worden, en de toegang tot technische know-how; vooral die van dieselmotoren en diesel-hybride technologie die Peugeot voor haar volgende generatie voertuigen ontwikkelt, zal van interesse zijn voor Mahindra. Of de scooterafdeling volledig wordt overgenomen of dat een strategisch partnerschap met een door Mahindra geleverde financiële ondersteuning zal worden aangegaan, zal de tijd moeten uitwijzen.

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws