Skip to main content

Matteo en Michele Colaninno nieuwe bazen Piaggio

Piaggio Group kondigt een nieuwe bestuursstructuur aan na het overlijden van CEO en voorzitter Roberto Colaninno. Op aanbevelingen van de bestuurscommissies is directeur Matteo Colaninno benoemd tot uitvoerend voorzitter, met bevoegdheden die grotendeels overeenkomen met zijn voormalige functie.  Daarnaast is directeur Michele Colaninno, die al verantwoordelijk was voor wereldwijde strategie, product, marketing en innovatie, benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van Piaggio Group. Zowel Matteo als Michele Colaninno zijn zonen van de overleden CEO en voorzitter, zij verdelen dus nu zijn dubbelfunctie binnen Piaggio Group.

Met goedkeuring van de Raad van Commissarissen heeft het bestuur ook Carlo Zanetti benoemd tot nieuwe niet-uitvoerende bestuurder, waardoor het aantal bestuursleden ongewijzigd is gebleven. 

De negen leden van de Raad van Bestuur van Piaggio & C. S.p.A. – waarvan de meerderheid (5) voldoet aan de statutaire onafhankelijkheidsvereisten – zijn: Matteo Colaninno (Executive Chair), Michele Colaninno (CEO), Graziano Gianmichele Visentin (onafhankelijk bestuurder), Rita Ciccone (onafhankelijk bestuurder), Patrizia Albano (onafhankelijk bestuurder), Federica Savasi, Micaela Vescia (onafhankelijk bestuurder), Andrea Formica (onafhankelijk bestuurder) en Carlo Zanetti.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws