Skip to main content

Marketingmanager Triumph Motorcycles Benelux nu ook weg

Triumph

De reorganisatie die Triumph Motorcycles in de Benelux doorvoert, heeft nu ook de functie van de marketingmanager in dit gebied geëist. Dit betekent dat Cees Lengers bij de Britse motorfabrikant vertrekt en zijn werkzaamheden door de vestiging in Frankrijk worden overgenomen. Eerder vertrok Cees de Rooij als general manager Triumph Motorcycles Benelux ook al, toen hij overstapte naar een functie bij Triumph in de UK. Het geheel past in de nieuwe organisatie die Triumph wereldwijd neerzet, met als opvallendste beweging dat de gehele productie van Hinckley naar Thailand werd overgebracht. Hierdoor blijft er in de UK feitelijk alleen het hoofdkantoor van de marketing-sales organisatie over, die nu de wereldwijde organisatie daarvan stroomlijnt. 

Vanaf 1 januari 2021 moest het kantoor van Triumph Motorcycles Benelux in Alkmaar gaan rapporteren aan Triumph S.A.S. Frankrijk. Dit betekende toen al dat de leiding niet langer bij de nationale fabrieksvestiging zelf lag, maar dat Nederland, België en Luxemburg sinds die tijd door management vanuit Frankrijk werden aangestuurd. Hiermee ging Triumph terug in de tijd qua organisatie, want tot 2004 werd Triumph Nederland ook al vanuit Marne la Vallee in Frankrijk geleid. 

Meestal betekenen dergelijke relocaties van de importeur geen vooruitgang; zelfs vanuit België blijkt de andere mentaliteit van dealers en consumenten al lastig, laat staan vanuit Frankrijk. Toch is de beweging niet onlogisch, feitelijk zijn de relatief kleine motormarkten in Nederland en België voor een klein merk al snel niet winstgevend genoeg om een volledige importeursorganisatie mogelijk te maken. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws