Skip to main content

Het Duitse motorkledingconcern Louis opent komend voorjaar in Assen een tweede winkel voor motorkleding, motorhelmen en technische motoraccessoires, als aanvulling op de winkel in Tilburg. Louis is in ons land vooral bekend als online webstore Louis.nl, maar het Duitse concern breidt in 2023 op deze manier haar “clicks & bricks” strategie verder uit.

De locatie van de nieuwe Louis winkel is opvallend, want het nieuwe adres aan de Aziëweg 1 in Assen is maar een steenworp verwijderd van een filiaal van MKC Moto (Motorkledingcenter); op dezelfde Aziëweg, maar dan op nummer 13. Ook het filiaal van Motoport Assen ligt niet enorm ver ver van beide motorkledingwinkels, wat de Drentse provinciehoofdstad (met 70.000 inwoners) rijk bedeelt qua grote motorwinkels.

Artikel gaat verder onder de foto van het (nog leegstaande) pand op de Aziëweg 1 in Assen

Concurrentiestrijd in motorkleding

Of dit het begin is van een groter offensief in het aanhoudende gevecht om de motorkledingmarkt, is nog onduidelijk. Louis heeft al meer dan 85 filialen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland, maar moet in ons land opboksen tegen MKC Moto/Motorkledingcenter (18 winkels in Nederland, België en Oostenrijk), MotorkledingStore (4 winkels in Nederland) en MotoPort (13 vestigingen in Nederland), terwijl de franchise van Voordeelhelmen recent een zesde en zevende winkel aankondigde. Daarbij komt het Franse Dafy langzaam naar het noorden en zijn online partijen als XLmoto en 24MX ook hier aanwezig met Nederlandstalige websites


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws