KTM toont nieuwe veiligheidstechnologie voor 2021

KTM is druk bezig met het testen van verschillende veiligheidssystemen voor hun toekomstige modellen. Eén van deze systemen is Adaptieve Cruise Control (ACC), hiermee zijn ze één van de eerste motorfabrikanten die dit uitvoerig demonstreert. Daarnaast is KTM druk bezig met het testen van blinde hoek detectie technologie. Beide toepassingen werden getest op een KTM 1290 Super Adventure S, alvorens gedemonstreerd te worden.

De Adaptieve Cruise Control werkt op basis van sensoren die een botsing van de voorkant of achterkant zien te voorkomen. Het is echter geen noodremsysteem, maar past geleidelijk de snelheid aan op naderend verkeer. Dit gebeurd door middel van automatisch gas bij geven of de rem bedienen. Hierdoor kan de motorfiets een gepaste afstand houden op een auto die er voor of achter rijdt, zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. De bestuurder kan zelf de snelheid en volgafstand met ACC instellen.

Het tweede systeem dat KTM aan het testen is, is een blinde hoek detectie systeem. Dit werkt ook op basis van een radardetectie systeem en werkt daarnaast samen met de ACC. Het systeem waarschuwt, bijvoorbeeld bij het wisselen van rijbaan, voor achteropkomend of zich in de blind hoek bevindend verkeer op basis van de data die het uit deze twee systemen haalt. De rijder wordt voor gevaar gewaarschuwd door middel van een signaal in het TFT scherm en led lichtjes in de spiegels, daarnaast klinkt een geluidssignaal.

Verwacht de systemen echter niet binnen een jaar op nieuwe KTM’s. Vicepresident R&D Street Gerald Matschl zei hierover dat het nog minstens twee jaar duurt voor we deze systemen op de KTM motoren kunnen verwachten. Bekijk hieronder de demonstratie van KTM van de systemen.

{snippet YTVideo|gUMRfhAEIy4}


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief